Let Me Help!

Your teacher

Mijn naam is Ineke van den Aakster-Kusters, eerstegraads docent Engels, universitair afgestudeerd. Op 1 augustus 2020 heb ik na 31 jaar het regulier middelbaar onderwijs verlaten om parttime te gaan werken in de zorg en dat bevalt me prima. In 2021 ben ik daarnaast begonnen aan de MBO4 studie ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’, zodat ik theoretisch wat beter onderlegd ben voor het werk dat ik in de zorg verricht. Daarnaast ben ik mijn expertise en jarenlange ervaring als eerstegraads docent Engels blijven inzetten, maar dan door middel van het geven van Examentraining Engels, vmbo, havo of vwo niveau, waarin ik je leer een examentekst te doorzien aan de hand van terugkerende structuren en ‘tips & tricks’. Ook geef ik Bijles Engels voor alle vaardigheden, alle leerjaren en alle schooltypes en bied ik maatwerkoplossingen op verzoek. Veel leerlingen en hun ouders hebben de weg naar ‘Let Me Help!’ (en mijn Facebook pagina ‘Let Me Help Examentraining & Bijles Engels Sittard’) gelukkig al weten te vinden en hun resultaten en zelfvertrouwen zien stijgen!

Examentraining Engels leesvaardigheid:

Als je kiest voor Examentraining Engels leer ik je de ‘tips & tricks’ aan de hand van een stappenplan. Na het bespreken van het stappenplan gaan we oefenen, met andere woorden, we gaan de stappen toepassen in de praktijk, in examenteksten dus! Deze examentraining kan op elk gewenst moment in het schooljaar beginnen.

Deze examentraining is ook handig als je nog niet in het eindexamenjaar zit, denk aan vwo 4/5, havo 4, vmbo 3. Je versterkt jouw leesvaardigheid en legt al een stevige basis voor het eindexamen. Ook zal je waarschijnlijk beter scoren voor de leestoetsen in bovengenoemde jaren en soms neem je de gescoorde cijfers zelfs mee naar het examenjaar. Dat is mooi meegenomen!

‘Let Me Help!’ Examentraining Engels in groepjes (max. 6 leerlingen) wordt gegeven in de mooi ingerichte studieruimte van StudieBalans, Huiswerkbegeleiding en Bijles, aan de Oude Heiweg 13, Sittard (wijk Overhoven), maar onder de verantwoordelijkheid van ‘Let Me Help!’ Het groepje bestaat uit leerlingen die hetzelfde schooltype volgen.

‘Let Me Help! Examentraining individueel (of max. 2 leerlingen) vindt in principe plaats bij de docent thuis, Kastelenweg 38, 6136 BJ Sittard, en kan op elk gewenst moment/per direct beginnen.

Het betreft fysieke lessen, dus geen online lessen (tenzij het om gezondheidsredenen wenselijk is om te kiezen voor MS Teams of Zoom); uiteraard zitten wij op veilige afstand van elkaar en werken we met inachtneming van de overige RIVM richtlijnen.

‘Let Me Help!’ Examentraining Engels in groepjes of individueel bestaat uit 10 lessen/klokuren; in overleg of afhankelijk van de urgentie bepalen we of dat 10 losse lessen zijn of bijv. 5 lessen van 2 uur of een andere verdeling.

In 2022 zullen er, naar wens, ook (intensieve) examentrainingen Engels leesvaardigheid op het programma staan. Intensief wil in dit geval zeggen 10 lessen in korte tijd, bijv. verdeeld over 3, 4 of 5 dagen; aantal dagen en tijdstip in overleg met de cursisten.

Centraal schriftelijk eindexamen tijdvak 1: 12 – 30 mei

Centraal schriftelijk eindexamen tijdvak 2: 13 – 24 juni

Centraal schriftelijk eindexamen tijdvak 3: 05 – 08 juli

Even bikkelen voor een goed examenresultaat!

Wil je aan een van bovengenoemde trainingen in groepjes deelnemen, meld je dan op tijd aan via het inschrijfformulier op deze website. Lesdagen en lestijden worden in onderling overleg bepaald. Trainingen vinden in principe plaats op doordeweekse dagen , ’s middags of aan het begin van de avond. Examentraining Engels op zaterdagochtend is bespreekbaar, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Is er te weinig belangstelling voor een bepaalde trainingsperiode in groepjes, dan is er als alternatief de iets duurdere examentraining individueel.

Bijles in overige vaardigheden

Let Me Help! biedt niet alleen ondersteuning op het gebied van leesvaardigheid, maar ook in overige vaardigheden (spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid/grammatica, kijk/luistervaardigheid). Bijles (en examentraining/leesvaardigheid) individueel kan per direct beginnen. We bespreken voor welke vaardigheid of vaardigheden je hulp nodig hebt en gaan dan samen aan de slag met maatwerk. De meeste leerlingen kiezen voor een ‘tienrittenkaart’.

Engels is een kernvak, dat evenals Nederlands en wiskunde zwaarder meetelt bij de slaag zakregeling dan andere schoolvakken. Het behalen van goede (examen)resultaten voor het kernvak Engels is dus van wezenlijk belang. Door middel van het geven van uitleg en het samen oefenen van een of meerdere vaardigheden, de ‘tips & tricks’ en het stappenplan voor leesvaardigheid en de persoonlijke aandacht die ik aan mijn leerlingen geef, hoop ik dat jouw zelfvertrouwen met betrekking tot het kernvak en de wereldtaal Engels groeit en dat je zodoende het eindexamen, de PTA’s of de proefwerkweek vol goede moed en goed voorbereid tegemoet treedt.